תנו לחיות לחיות: כך תמצאו מוצרי היגיינה שלא נוסו על בעלי חיים

נשים ואנשים רבים אוהבים להשתמש במוצרי טיפוח והיגיינה. ללא ספק, מדובר בשוק גדול שרבים צורכים את מוצריהם, אך גם רבים מהם לא יודעים שחלק מהמוצרים שבהם הם משתמשים נוסו על בעלי חיים. ניסויים בבעלי חיים יכולים להיות גם בתרופות, בפסיכולוגיה ופיתוחים שונים אחרים ורבים, וכאמור, גם במוצרי טיפוח ויופי. ישנם אנשים וכן ארגונים שונים שרואים בניסויים אלו לא מוסריים וכן לא יעילים. אם אתם חושבים כך גם כן, ומעוניינים להימנע משימוש במוצרים אלו, ריכזנו עבורכם מידע על הנושא.

תווית הארנב

ייתכן שיצא לכם בעבר לראות סימן קטן של ארנב בגב אריזה של מוצר? דעו שזהו סימון מוסכם של חברות שלפיו המוצר המסומן לא נוסה על בעלי חיים. ולכן, אם אתם מחפשים מוצר שלא נוסה על בעלי חיים חפשו על התווית שלו את הסימון הקטן של הארנב, ותוכלו להשתמש בתכשיר בראש שקט. חשוב לציין שעל אף שהמוצרים הללו לא נבדקו על בעלי חיים, הם כן נבדקו מדעית.

תנו לחיות לחיות: כך תמצאו מוצרי היגיינה שלא נוסו על בעלי חיים

מדריך צרכנים

האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים הוציאה מדריך צרכנים. מדובר במדריך שזמין לציבור באפליקציה, ולמעשה די מונגש וברור. הם מפרסמים במדריך חברות שלא מנסות את המוצרים שלהן על בעלי חיים בכלל, ובשביל שאלו יכללו ברשימת החברות שלא עושות זאת, הם ממלאים שאלון וחותמים על הצהרה, וזאת עוברת לאגודה והם מאשרים אותה. המדריך פורסם לראשונת בשנת 1993, והוא חיוני לא רק לציבור שרוצה לקנות בדרך מוסרית, אלא גם לשינוי השיח הציבורי ליחס לבעלי חיים בתעשיות הניסויים.

קבוצות פייסבוק

ישנן מספר קבוצות פייסבוק ייעודיות שעוסקות בנושא: הן מפרסמות מידע על חברות שעורכות ניסויים על בעלי חיים וכאלה שלא. תוכלו למצוא שם רשימות של חברות נגד ניסויים בבעלי חיים ואת כל המידע החשוב בנושא. אם אתם מתבלטים לגבי מוצר או חברה והוא לא מופיע בקבוצה, תוכלו לשאול אותם באופן פרטני והוא יבצעו עבורכם את הבדיקה.

בדיקת מול החברה עצמה

דרך נוספת לברר האם מוצר נוסה על בעלי חיים היא ליצור קשר עם החברה, להתקשר אליהם או לשלוח מייל. החברה חייבת לנהוג בשקיפות מלאה ולספק לכם מידע בנוגע גם לאופן בדיקת המוצרים שלהם.

לסיכום

תעשיית מוצרי ההיגיינה והטיפוח היא גדולה וכוללת מוצרים וחברות רבות, שחלק מהם, כחלק מתהליך הייצור, מנסים את המוצרים על בעלי חיים בשביל לבדוק את יעילות המוצר, הבטיחות ופרמטרים נוספים. אנשים רבים וכן ארגונים וקבוצות נוספים מתנגדים לניסויים אלו, בטענה שאלה פוגעים בזכויות בעלי החיים ואינם מוסריים, וכן בטענה כי הניסויים הללו אינם יעילים מבחינה מדעית ויש לבדוק את המוצרים בדרכים אחרות בשביל להבטיח לצרכן מוצר בטוח וטוב.

נגישות