ליחה היא תופעה בריאותית נפוצה המתרחשת על רקע של הצטברות רוק המופרש ע"י מערכת הנשימה, ומגיע אל חלל הפה באמצעות שיעול. מעשנים חשופים יותר לליחה, אולם גם אנשים בריאים לחלוטין עלולים לסבול מליחה באופן קבוע. אין מדובר בתופעה בריאותית מסוכנת אך היא כן עלולה להוביל להפרעות נשימה, כאבי גרון ונדוני שינה לצד הפרעות נוספות לשגרת החיים בעקבות שיעול טורדני שאינו מפסיק בעקבות הליחה. למרות שרבים סבורים כי הליחה חולפת מעצמה, מדובר בטעות וזאת בשל היותה דלקת שעלולה להפוך לכרונית כאשר היא איננה מטופלת. מה אפשר לעשות? ובכן, ניתן לנקוט במספר דרכים בשביל לנקות את מערכת הנשימה ובהתאם לכך גם להיפטר מהליחה. בשביל לסייע לכם להתמודד עם התופעה הבריאותית המציקה, להלן מספר דרכים אותם תוכלו ליישם כבר עכשיו:
שינוי תזונתי
לתזונה יש מרכיב משמעותי מאוד בכל הקשור להתמודדות עם ליחה, מאחר וישנם מזונות שמגבירים את קצב ייצור הליחה כמו למשל מזון מתועש ומטוגן. כפי שציינו בתחילת המדריך, ישנם מגוון דרכים שיכולות לסייע כאשר אחת מהדרכים האפקטיביות ביותר היא יצירה של שינוי תזונתי הכולל קודם כל שתייה מרובה של מים לצד הגברת קצב צריכת הפירות. מחקרים רבים שנערכו בתחום מצאו כי מזון עשיר בסיבים תזונתיים כפי שמצוי בפירות יכול לסייע לטובת סילוק הריחה כמו גם ניקוי מערכת הנשימה ועל כן התייעצות עם תזונאית לגבי תפריט מותאם היא חיונית לטובת התמודדות עם התופעה וסילוק הליחה.
גרגור מי מלח
גרגור של מי מלח המתבצע באמצעות מלח מסוג הימלאיה ביחד עם כוס מים חמים יכול לסייע בהתמודדות עם ליחה, וזאת בשל היותו של המלח מינרל שבו נעשה שימוש עתיק יומין בכל הקשור לטיפול בדלקות, כולל ליחה. המלח הוא מרכיב אנטי דלקתי ומינרל עוצמתי ולכן גרגור יומי של מי מלח יכול לתרום לטובת ניקוי מערכת הנשימה.
מקלחת חמה
מקלחת אדים חמה יכולה לסייע לכם מאוד לטובת פתיחת מאווירי האוויר כמו גם ניקוי של תעלות הנשימה, וזאת בשל חדירה של אדים אל הריאות, ובשביל הגברת האפקט של האדים מומלץ לטפטף מעט שמנים אתריים ובמיוחד שמן אקליפטוס שידוע בתכונות האנטי בקטריאליות שלו. טפטוף של מעט טיפות על הרצפה וכן שהייה של מספר דקות בחדר יכול לחולל הבדל עצום בתחושה, כמו גם לפתוח את דרכי הנשימה.
עיסוי בית החזה
עיסוי בית החזה באמצעות שמן שקדים הוא פעולה שאפשר לבצע בכל מקום וזאת מתוך מטרה לשחרר את הליחה. את העיסוי מבצעים בתנועות רחבות מבפנים אל החוץ, כאשר חשוב להקפיד לשמור על המקום כמה שיותר חם, כחלק ממטרה ליצור שחרור של האזור ובהתאם לכך גם סילוק של ליחה המתבצע לאחר של פעולת העיסוי. בנוסף לכך, עיסוי של הפנים ללא שמן יכול גם הוא לעורר את האזורים שמפעילים את פעולת סילוק הליחה – בייחוד אזור האף ומעל לגבות.
לסיכום
ליחה היא תופעה מוכרת ונפוצה שמשפיעה מאוד על איכות החיים בעקבות כאבים ונדודי שינה. על מנת להתמודד עם הליחה בצורה הטובה ביותר רצוי קודם כל לפנות לרופא אף אוזן גרון אשר יבצע אבחון מדויק של סוג הליחה ובהתאם לכך גם לקבוע תוכנית טיפול, כל זאת לצד שימוש באמצעים טבעיים אותם הצגנו לכם כאן בסקירה. חשוב לציין כי אין להתייחס לפתרונות הללו כפתרונות קסם אלא כאלמנט נוסף שיכול לסייע לכם להתמודד עם התופעה שמתרחשת הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים ובני נוער, באחוזים הולכים וצומחים כתוצאה מדלקות, זיהום אוויר וכן דלקות כרוניות שאינן מטופלות ואשר יוצרות ליחה.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.